Links
Podium Nienoord Leek Podium Nienoord Leek
Landgoed Nienoord

 

Met de hele familie een dag lang springen, glijden en rennen in de grootste buitenspeeltuin in Noord-Nederland met diverse glijbanen, klimkastelen, springkussens en draaimolens. Kom kijken naar alle bijzondere dieren in de kinderboerderij en vergeet niet het ritje in de trein te maken! In de overdekte speelhal met onder andere een grote apenkooi kun je ook fijn spelen bij minder mooi weer. En voor de kleinsten is er de Ooievaarsstee. Dit overdekte speelhuis is speciaal ingericht voor onze jongste bezoekers.

Museum Nienoord

 

Museum Nienoord is gevestigd in de Groningse borg (kasteel) Nienoord bij Leek. Het landgoed Nienoord kent een historie van vijf eeuwen.

Museum Nienoord bezit de grootste nationale collectie rijtuigen ter wereld: zo'n 250 koetsen en arrensleden met alles wat er bij hoort. Het grootste deel van deze rijtuigen staat in het Nationaal Rijtuigdepot.

Camping Nienoord

 

Niemand hoeft zich te vervelen op landgoedcamping Nienoord. De camping ligt midden op het prachtige landgoed Nienoord, dicht bij Podium Nienoord. Houdt u van fietsen en/of wandelen dan is dit landgoed echt een aanrader. Maar ook als u een camping zoekt voor u gezin, kunt u bij ons zeer goed terecht. Op het landgoed is een overdekt en buiten zwembad aanwezig, zeer grote speeltuin (betaald), museum en nog veel meer. Ook hebben wij in het hoogseizoen een recreatieteam die diverse activiteiten organiseert.

Pannenkoekenburcht Nienoord

 

Alle pannenkoeken worden ambachtelijk bereid met pannenkoekmeel van de Korenmolen "DeHoop" uit Sumar. Dit was oorspronkelijk een rosmolen, dat is een molen die door een paard in beweging wordt gehouden. In de molen wordt tegenwoordig bij geschikte wind door de vrijwillige molenaars volkorenmeel gemalen. Door dit onbewerkte meel, dat op ambachtelijke manier wordt gemaakt, de verse melk die lokale boeren leveren, verse scharreleieren uit Grootegast en specerijen krijgen de pannenkoeken hun heerlijke, unieke smaak.

Grand Café Borg Nienoord

 

Grand Café Borg Nienoord is zeven dagen per week geopend

Men kan in Grand Café Borg Nienoord o.a. genieten van heerlijke koffie, thee, een borrel, frisdranken, diverse soorten ijs en dagelijks heerlijk vers gebak van de warme bakker. Het grand café hanteert een uitgebreide lunchkaart waarvan vele gasten regelmatig een heerlijk gerecht kiezen. Genieten pur sang!

Grand Café Borg Nienoord is officieel trouwlocatie en menig huwelijk wordt hier, in deze prachtige ambiance, gesloten en met een receptie en of bruiloft gevierd. In overleg met het aanstaande bruidspaar zijn welhaast alle denkbare wensen realiseerbaar.